Voorbeschouwing FC Groningen – FC Utrecht

Na de interlandperiode staat er voor FC Utrecht een lange reis op het programma. FC Groningen is zondag namelijk de gastheer voor het treffen in de Euroborg. De mannen van Jans beginnen morgen als de nummer 2 van de Eredivisie aan dit duel. FC Groningen staat op het moment van schrijven op plek 11, maar met de wedstrijden die voor zondag 14.30 uur nog gespeeld worden kan die positie zomaar veranderd zijn.

Voor FC Utrecht trainer Ron Jans weinig zorgen. Al zal de afwezigheid van Engwanda zich best laten voelen. De middenvelder was onomstreden maar mist nu al een aantal wedstrijden. Ook afwezig wegens een blessure is natuurlijk derde doelman Kevin Gadellaa. Verder is Jens Toornstra een twijfelgeval, maar zouden Iqbal en Vesterlund misschien weer bij de wedstrijdselectie zitten. Al zullen de laatste drie in het gunstigste geval een gedeelte van de wedstrijd kunnen spelen. Positief is dat ook Taylor Booth niet meer genoemd wordt bij de geblesseerden.

De vraag vooraf is natuurlijk welke middenvelders gaan spelen. Zowel achterin als voorin lijkt het wel een beetje vast te liggen, al zijn er genoeg opties voor de trainer. Op het middenveld is er vooral door de grote concurrentie nog geen echte vaste opstelling te maken. Jans kan iedere keer kiezen voor de spelers die een goede indruk maken op de training of de vorige wedstrijd.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük en begint dus om 14.30 uur. Volgende week zondag komt Feyenoord naar de Galgenwaard. Deze wedstrijd is al enige tijd uitverkocht. Vandaag startte de verkoop voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Daar is de Bunnikside al meteen voor uitverkocht. De Galgenwaard blijft voorlopig dus uitstekend bezet.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Horemans – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Bozdogan – Aaronson – Jensen

Romeny – Min – Cathline