Voorbeschouwing FC Utrecht – Willem II

Als scheidsrechter Joey Kooy morgen om 16.30 uur voor de aftrap fluit, is het bijna drie weken geleden dat FC Utrecht voor de competitie een wedstrijd speelde. Toch kan er nog steeds trots naar de ranglijst gekeken worden, want de ploeg van Ron Jans bivakkeert nog steeds op de derde plaats in de eredivisie. En dat met nog een wedstrijd minder gespeeld. In De Galgenwaard komt de nummer vijf van de ranglijst op bezoek. De promovendus uit Tilburg kent een goede competitiestart en zal die in Utrecht ongetwijfeld een goed vervolg willen. Voor Willem II-ers St. Jago en Joosten een weerzien met hun oude club en voor Wapenaar geldt dat hij eerder keeperstrainer was bij de Tilburgers.

FC Utrecht kent nauwelijks personele problemen. De al langer geblesseerde Vesterlund is nog steeds niet inzetbaar en Iqbal heeft bij een interland een knieblessure opgelopen en zal na het weekend weer aansluiten. Verder is iedereen inzetbaar. Of Jans nog wissels doorvoert is maar de vraag. Wie weet heeft er iemand nadrukkelijk op de deur geklopt tijdens de laatste trainingsweken, maar verwachting is toch dat Jans start met dezelfde elf die ook tegen FC Twente begonnen. Zou zomaar kunnen dat dit voorlopig de vaste basis is voor de komende wedstrijden.

Dat zal voor de nodige wisselspelers wel even slikken zijn, al zijn daar natuurlijk altijd kansen bij de invalbeurten. Goede prestaties worden altijd wel beloond door Jans, dus er hoeft nog niet gewanhoopt te worden. Sterker nog, diverse spelers hebben al laten zien bij hun invalbeurten dat ze van waarde kunnen zijn als ze invallen.

Morgen weer een goed gevulde Galgenwaard ondanks het vreemde aanvangstijdstip. De Bunnikside is de komende wedstrijden alweer uitverkocht en ook de Noord en Zuid zijn bijna vol. Een mooie atmosfeer dus in onze tempel en gestuwd door de ondersteuning kan er wat moois neergezet worden waardoor ook na het weekend nog met plezier naar teletekstpagina 819 gekeken kan worden.

Volgende week zondag speelt FC Utrecht een uitwedstrijd tegen AZ in Alkmaar. Die wedstrijd begint weer op het waanzinnige tijdstip van 20.00 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Horemans – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Engwanda – Toornstra – Bozdogan

Romeny – Ohio – Aaronson