post

Noah Ohio is de nieuwe spits

Offensieve versterking voor FC Utrecht: Noah Ohio is vanaf nu speler van de Domstedelingen. De 21-jarige spits van Jong Oranje komt over van Standard Luik en heeft in Utrecht zijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen.

De in Almere geboren Ohio speelt jeugdinterlands voor Nederland en Engeland. In beide landen geniet hij een deel van zijn opleiding; FC Almere verruilt hij in 2015 voor de academie van Manchester United. Nadien komt hij ook uit voor Manchester City voordat hij in 2019 aansluit bij het Onder 17-team van RB Leipzig. Die Duitse club verhuurt Ohio aan Vitesse en het Oostenrijkse Austria Wien.

In de zomer van 2022 verkast Ohio naar Standard Luik, waarvoor hij 45 wedstrijden in de hoofdmacht speelt. De Belgische club verhuurt Ohio tijdens de tweede helft van de afgelopen jaargang aan Hull City. In acht duels komt de aanvaller drie keer tot scoren namens die ploeg.

“Ik ben heel blij om hier te zijn, eindelijk is het rond”, zegt Noah Ohio. “In de winterstop was het al heel dichtbij. FC Utrecht is een club waar de fans van houden, het is een mooie club. Als team moeten we een goed seizoen leveren wat de fans ook verdienen. Als we dat doen ga je als individu ook beter presteren. Ik wil het team daarin helpen en werk hard, uiteindelijk gaat het om goals.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto