FC Utrecht-tweetal naar Olympische Spelen

De FC Utrecht-spelers Paxten Aaronson en Taylor Booth doen mee aan de Olympische Spelen. Het tweetal behoort tot de selectie van de voetbalploeg van de Verenigde Staten, waarvoor het toernooi op woensdag 24 juli begint.

Aaronson en Booth hebben allebei al eerder duels gespeeld voor het Onder 23-team van de Verenigde Staten.

Voor het Olympische voetbalteam van de Verenigde Staten begint het toernooi op woensdag 24 juli met een wedstrijd tegen Frankrijk. Dat duel wordt in Marseille gespeeld. In de tweede speelronde van de groepfase, andermaal in Marseille, staan de Amerikanen op zaterdag 27 juli tegenover Nieuw-Zeeland. De pouleronde wordt door de Verenigde Staten op dinsdag 30 juli in Saint-Étienne afgesloten met een duel met Guinee.

Eindigen Aaronson en Booth met hun ploegmakkers op plaats één of twee van de groep, dan plaatsen ze zich voor de kwartfinales. Die zijn op vrijdag 2 augustus. Op maandag 5 augustus staan de halve finales op het programma. Op donderdag 8 augustus is de wedstrijd om de bronzen medaille, op vrijdag 9 augustus is de finale en wordt bekend welke voetballers goud pakken op de Olympische Spelen.

Bron: fcutrecht.nl