Voorbeschouwing FC Utrecht – Sparta Rotterdam

Vanavond is het dan zo ver: de start van de play offs met als doel het behalen van een ticket voor Europees voetbal. En daarvoor komt Sparta op bezoek in de Galgenwaard.

Voor de mannen van Ron Jans zou sportieve wraak al een belangrijke motivator moeten zijn. Immers: nog geen twee weken geleden werd er thuis van Sparta verloren tijdens het eredivisieduels. En vorig seizoen schakelde Sparta FC Utrecht uit in de play offs. Toen was er overigens sprake van een thuis- en uitduel.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van Danny Makkelie, en dat is het enige dat we over de arbitrage kwijt willen. Want de spelers op het veld zullen het moeten doen. Er is nu geen tijd voor sentiment (zoals de publiekswissel voor Mark van der Maarel in de eredivisiewedstrijd tegen Sparta0< want het gaat om het resultaat.

Ron Jans heeft daarvoor een vrijwel fitte selectie tot zijn beschikking. Zo is de verwachting dat het belangrijke duo Mike van der Hoorn – Nick Viergever weer terugkeert. En dat de keuze op het middenveld enorm is. Wel is duidelijk dat Anthony Descotte niet in actie komt. De Belgische aanvaller heeft een terugslag gehad in zijn revalidatie en richt zich volledig op het komende seizoen.

Helaas lijkt De Galgenwaard vanavond niet uitverkocht (de aanvangstijd van 21 uur is voor een door-de-weekse dag niet ideaal), maar wij verwachten wel massale steun voor de ploeg van Ron Jans. Jans zegt daar zelf over op de clubwebsite ‘Het kan geen kwaad om het elke week te herhalen, de supporters hebben ons echt enorm gesteund. Hoe kom je nou uit die ellende en hoe bouw je weer vertrouwen op? Daarin hebben ze ons echt geholpen als een Twaalfde Man.’

Wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Ter Avest – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani
Flamingo – Fraulo
Toornstra – Jensen – Boussaid
Lammers