Jong FC Utrecht eindigt het seizoen op laatste plaats

Voor Jong FC Utrecht is het seizoen na het duel tegen FC Dordrecht (1-1) afgelopen. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren eindigde op de laatste plaats in de KKD. En ondanks dat de vier Jong-ploegen uit de KKD kunnen degraderen, is het goede nieuws dat Jong FC Utrecht volgend seizoen toch weer actief is op het tweede niveau in Nederland.

Recent benoemde Ivar van Dinteren op de site van RTV Utrecht al het grootste probleem van Jong FC Utrecht: scoren. Van Dinteren daarover: ‘We zijn het team met de minste doelpunten voor. Daar moeten we echt naar kijken. Als we meer gaan scoren gaan we wedstrijden winnen. En daar zit ook wel een beetje frustratie. Want hoe gaan we ervoor zorgen dat we meer goals gaan maken.’

Ter illustratie: in 38 competitieduels scoorde Jong FC Utrecht 32 keer. Alleen TOP Oss kwam ook tot dit aantal. Vervolgens komt Jong FC De Bosch met 38 goals en dan Telstar met 47. Het lijkt onwaarschijnlijk dat daarom aanvallers uit Jong FC Utrecht doorschuiven naar het eerste. Van Dinteren geeft bij RTV Utrecht wel een verklaring voor het geringe aantal goals: ‘Onze vier aanvallers kwamen afgelopen zomer over uit de O19. We verwachten wel wat van ze, maar als 18-, 19-jarige speler wedstrijden beslissen. Dan moet je van een ander kaliber zijn denk ik.’