Voorbeschouwing FC Utrecht – Heracles Almelo

De lekkere overwinning op FC Twente leverde helaas niet alleen maar winnaars op. Deze week werd duidelijk dat Taylor Booth een knieblessure heeft opgelopen, en daardoor naar verwachting vier tot zes weken is uitgeschakeld. De Amerikaan was net op dreef met vijf goals in de twee wedstrijden voor het duel in Enschedé.

Naast Booth ontbreekt zeer waarschijnlijk ook Vasilios Barkas nog. Voor zijn vervanger Mattijs Branderhorst is het wel lekker dat hij al twee duels op rij een clean sheet heeft gehad. Overigens is de situatie achter Branderhorst wel broos, want als keepers zijn verder nog beschikbaar Thijmen Nijhuis (nooit doorgebroken), Andreas Dithmer (gehuurd in de winterstop en nog slechts twee keer gespeeld in Jong FC Utrecht) en Devin Remie (nog nooit gespeeld in Jong FC Utrecht).

Maar gelukkig zijn er veel spelers wel en heeft Ron Jans voldoende keuzes en wisselmogelijkheden. Hij wilde nog geen uitspraak doen over de vervanger van Taylor Booth. Daarvoor komt Jeppe Okkels in aanmerking, maar zijn optreden als invaller in Enschedé was niet overtuigend. Daarom lijkt de kans groot dat de herstelde Marouan Azarkan zijn opwachting maakt als rechtervleugelaanvaller. Verder heeft Ron Jans eigenlijk geen enkele reden om te wijzigen waardoor bijvoorbeeld Can Bozdogan naar verwachting weer op de bank start.

De publieke belangstelling voor het vrijdagavondduel tegen Heracles is naar verwachting erg goed. De Bunnikside is (wederom) uitverkocht en volgens niet-officiële berichten waren er donderdagochtend al ruim 19.000 kaarten verkocht. Dat geeft een mooi vooruitzicht, en het is zaak dat de ploeg van Ron Jans Heracles snel ‘bij de strot grijpt’ en vol voor de drie punten gaat.

De aftrap van het duel is vrijdag om 20 uur, de scheidsrechter is Jochem Kamphuis en wij verwachten de volgende opstelling:

Branderhorst
Ter Avest – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani
Fraulo – Flamingo
Azarkan – Toornstra – Boussaid
Lammers