Sagnan per direct naar Ligue 1

FC Utrecht heeft Modibo Sagnan verkocht aan Montpellier HSC. De 24-jarige verdediger sluit per direct aan bij de club die uitkomt in de Franse Ligue 1.

Sagnan heeft zodoende anderhalf seizoen het shirt van FC Utrecht gedragen. De Fransman komt in de zomer van 2022 op huurbasis over van Real Sociedad. Met die club komt FC Utrecht op dat moment ook een optie tot koop overeen, die aan het einde van de jaargang 2022/2023 gelicht wordt.

In totaal speelt Sagnan 42 wedstrijden voor FC Utrecht: 36 in de Eredivisie, 4 in de KNVB Beker en 2 in de play-offs om Europees voetbal. De Fransman, die voor zijn komst naar de Domstad onder meer uitkomt voor het Portugese CD Tondela en het Franse RC Lens, scoort twee maal namens de Utrechters: hij maakt in een uitduel met sc Heerenveen de winnende en noteert in een thuispartij tegen Excelsior op de valreep de gelijkmaker.

Bron: fcutrecht.nl

“Modibo is een zeer gewaardeerde kracht voor FC Utrecht geweest”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Sinds zijn komst naar Nederland heeft hij grote stappen gemaakt en we zijn ervan overtuigd dat hij in de toekomst nog belangrijk had kunnen zijn voor onze club. Wat ons betreft had Modibo dan ook niet hoeven te vertrekken. Echter is er ook een menselijk aspect. Modibo en zijn gezin willen heel graag terug naar Frankrijk en Montpellier is voor hem een mooie vervolgstap.”

“De financiële voorwaarden waren bovendien dermate goed, dat we als club een transfer moesten overwegen”, vervolgt Zuidam. “Wij bedanken Modibo voor zijn geweldige inzet en wensen hem heel veel succes en geluk bij Montpellier.”