post

Nilkas Vesterlund aan de selectie toegevoegd

FC Utrecht voegt Niklas Vesterlund toe aan de selectie van het eerste elftal. De 24-jarige rechtsback uit Denemarken komt per direct over van het Noorse Tromsø IL. Vesterlund heeft in Utrecht een contract getekend tot medio 2027, inclusief een optie om die verbintenis met nog eens een jaar te verlengen.

Op jonge leeftijd wordt Vesterlund door FC Kopenhagen gescout bij Vanløse IF. Bij de topclub in de Deense hoofdstad doorloopt de verdediger vanaf dat moment de volledige jeugdopleiding. In 2018 debuteert hij in de hoofdmacht van FC Kopenhagen, waarna hij bij het Zweedse Trelleborgs FF de nodige vlieguren maakt in de Superettan, de één na hoogste divisie. In het voorjaar van 2021 transfereert Vesterlund naar Tromsø IL. Voor die Noorse club speelt de rechtsback 86 officiële partijen, waarin hij goed is voor 10 goals en 12 assists.

Door de jaren heen doet Vesterlund ook ervaring op als jeugdinternational van Denemarken. De kersverse FC Utrecht-aanwinst komt uit voor Denemarken Onder 17, Onder 18, Onder 19 en Onder 20.

“Niklas is een gedreven en ambitieuze speler”, typeert Technisch Directeur Jordy Zuidam de nieuwste aanwinst van FC Utrecht. “Hij maakt graag rushes langs de zijlijn en staat verdedigend zijn mannetje. Niklas speelt met veel energie en heeft een goede mentaliteit, mooi dat hij ons team komt versterken.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto