Ron Jans gooit deur voor Yannick Leliendal dicht

In de aanloop naar het duel tegen PSV werd al duidelijk dat Yannick Leliendal op disciplinaire gronden uit de selectie was gezet. Inmiddels heeft Ron Jans meer duidelijkheid gegeven, en zit de deur voor Leliendal dicht.

Op de website van het AD licht Ron Jans zijn beslissing als volgt toe: ‘Feitelijk zijn er drie dingen waar ik me bij Yannick aan stoor: Zijn gebrek aan communicatie, met name richting de trainers. Zijn gebrek aan teamgedrag. En zijn gebrek aan openheid. Met zo’n houding kun je niet functioneren in een groep.’

Jans laat in het midden of er een verband is met de stroeve onderhandelingen over een nieuw contract voor Yannick Leliendal. De situatie voor Leliendal verandert op dit vlak ook, want de verwachting is dat FC Utrecht nog deze transferperiode een nieuwe linksback wil halen als back up voor Souffian El Karouani.