Voorbeschouwing FC Utrecht – PSV

En dan komt PSV op bezoek in De Galgenwaard. In Eindhoven is dit voor FC Utrecht natuurlijk sowieso al een wedstrijd waar nauwelijks eer te behalen is. En nu kan PSV voor de 18e keer op rij winnen en daarmee een nieuw eredivisierecord vestigen. Geen heel prettig vooruitzicht.

Maar Ron Jans gaf tegen in gesprek met het Algemeen Dagblad aan geen concessies aan de speelwijze te willen doen. FC Twente deed dat midweeks wel (een derde centrale verdediger), en had er geen succes mee.
Hoe dan wel? Nick Viergever zegt daarover tegen het Algemeen Dagblad: ‘Wij kijken naar onszelf”, geeft hij aan. ,,Wij moeten ervoor zorgen dat we onszelf overtreffen, dat we fysiek de strijd aangaan, dat we supergeconcentreerd zijn. Dan hebben we ook tegen de beste club van dit moment een kans. Daar geloven we echt in.’

Om spelers te prikkelen zichzelf te overtreffen zal Ron Jans duidelijke keuzes moeten maken. Eerder deze week deed hij dat al door Yannick Leliendal disciplinair te schorsen. En de vraag is of Bart Ramselaar inmiddels over zijn grieperigheid heen is. Ook achterin zou bijvoorbeeld Mike van der Hoorn weer centraal kunnen spelen als tegenstander van Luuk de Jong. In dat geval kan bijvoorbeeld Ryan Flamingo doorschuiven naar het middenveld om daar toch een wat defensiever accent te leggen. De steeds stabieler wordende Can Bozdogan is op het middenveld wel een zekerheidje.

Het duel in een zo goed als uitverkochte Galgenwaard start om 12:15 uur. En als scheidsrechter Joey Kooij fluit voor de aftrap verwachten wij de volgende spelers namens FC Utrecht in het veld:

Barkas
Ter Avest – Van der Hoorn – Viergever – El Karouni
Flamingo – Bozdogan
Boussaid – Jensen – Ramselaar
Lammers