Calvin Raatsie verhuurd aan Roda JC

Doelman Calvin Raatsie draagt de komende maanden het shirt van Roda JC Kerkrade. De 21-jarige sluitpost wordt door FC Utrecht voor de rest van dit seizoen verhuurd aan de Limburgse ploeg, die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Raatsie is sinds anderhalf jaar speler van FC Utrecht. De goalie komt in de zomer van 2022 transfervrij over en tekent op dat moment een contract voor drie seizoenen. De doelman speelt sindsdien 22 partijen met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie en maakt ook regelmatig deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Als speler van FC Utrecht maakt Raatsie bovendien zijn debuut in Jong Oranje, waarvoor hij tot nu toe zes duels speelt waarin hij vijf keer de nul houdt.

“Voor Calvin en zijn ontwikkeling is de kans wekelijks speelminuten te maken in een eerste elftal bijzonder waardevol”, weet Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Dat maakt dat wij positief staan tegenover deze tijdelijke overgang. We wensen Calvin een goede tweede seizoenshelft toe in Kerkrade en verwelkomen hem na deze jaargang weer in Utrecht.”

Bron: fcutrecht.nl