Voorbeschouwing Feyenoord – FC Utrecht

Het cliché dat de beker de snelste weg naar Europa is, gaat nog steeds op. En zou voor FC Utrecht het tot nu toe matige seizoen kunnen redden. Maar een uitwedstrijd tegen Feyenoord is niet bepaald de meest-gunstige loting.

Uiteraard zal FC Utrecht er vol voor gaan, en daarbij misschien baat kunnen hebben bij een iets mindere periode van Feyenoord (al was de overwinning in Almelo afgelopen speelronde relatief makkelijk). En FC Utrecht zal stabiel moeten zijn. Daar blinkt de ploeg van Ron Jans nog zeker niet in uit, zoals bijvoorbeeld na de rust tegen RKC weer goed zichtbaar was. Daarom lijkt het duel tegen Feyenoord ook geen wedstrijd om eens wat andere spelers aan het werk te zien.

Bij FC Utrecht zeker geen Marouan Azarkan, Mike van der Hoorn, Anthony Descotte en Isac Lidberg. Daarnaast is Mattijs Branderhorst de bekerkeeper, en zal hij uitblinker Vasilios Barkas moeten doen vergeten.
De grote vraag: wie start er in de spits? Mats Seuntjens heeft daar nog geen onuitwisbare indruk achter gelaten en Ole Romeny maakte tegen RKC weinig indruk. Ook Mees Rijks en Jesse van der Haar (beiden spelend in Jong FC Utrecht) lijken niet klaar voor het grote werk. Misschien is Zakaria Labyad, mits weer beschikbaar, een optie. Wij denken echter dat het moment daar is om Ole Romeny er nu te laten starten. En duidelijk is dat de spitspositie een hoofdpijndossier is waar in de winterstop reparatie gewenst is.

Nog even aandacht voor Marouan Azarkan. De vleugelaanvaller viel zaterdag met een vervelende blessure uit. Gelukkig blijkt hij enkel een zware hersenschudding te hebben opgelopen. De verwachting is dat hij na de winterstop weer aan kan haken.

De aftrap van het duel is woensdagavond om 21:00 uur, en Pol van Boekel is de scheidsrechter. Wij verwachten de volgende opstelling:

Branderhorst
Ter Avest – Flamingo – Viergever – Leliendal
Freulo – Bozdogan
Boussaid – Jensen – Ramselaar
Romeny