Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – FC Utrecht

Zondag om 12:15 uur speelt de ploeg van Ron Jans de lastige uitwedstrijd in Deventer tegen Go Ahead Eagles. En die ploeg, getraind door oude bekende René Hake, doet het dit seizoen erg goed. Toevallig werd afgelopen zondag thuis verloren van FC Twente, maar in de maanden daarvoor gingen vrijwel alle tegenstanders met de staart tussen de benen de sfeervolle Adelaarshorst uit.

Ron Jans heeft een grotendeels fitte selectie tot zijn beschikking. Het is bekend dat Anthony Descotte en Mike van der Hoorn dit kalenderjaar niet meer in actie komen. Verder lijkt iedereen, inclusief Isac Lidberg inzetbaar.
Enige weken geleden gaf Ron Jans aan dat hij nog zoekende was naar zijn vaste basiself. Inmiddels lijkt hij dat te hebben opgegeven. Jans heeft zo veel keuze dat hij van wedstrijd tot wedstrijd bekijkt wie hij inzet. Een zekere basis heeft hij daarbij vast voor ogen, maar twee tot drie verschillen in de opstelling ten opzichte van het vorige duel zijn ook weer te verwachten.

Afgaande op de geluiden van het trainingsveld lijkt Bart Ramselaar weer in de basis te starten. De middenvelder gaf recent in VI aan dat zijn herstel er één van ups en downs is geweest. Ramselaar lijkt nu echt de opgaande lijn te pakken te hebben, en daarom dus naar verwachting in de basis te starten, en daarbij de plaats in te nemen van Isac Lidberg. Mats Seuntjens start dan als spits.

Of Jans verder veel verandert? We kunnen ons voorstellen dat Sagnan weer zijn terugkeer maakt in de basis, want de Fransman is meer verdediger dan Nick Viergever. En dat zou tegen een stormend Go Ahead wel eens goed van pas kunnen komen.

De wedstrijd staat morgen onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Wij verwachten dan de volgende opstelling:

Barkas
Ter Avest – Flamingo – Sagnan – Leliendal
Bozdogan – Fraulo
Boussaid – Jensen – Ramselaar
Seuntjens