Voorbeschouwing FC Utrecht – Excelsior

Zondagavond 20 uur. We kunnen ons blijven afvragen wie er baat bij heeft, maar de zekerheid is dat dit gewoon de aanvangstijd van FC Utrecht – Excelsior is. Daarom maar door naar het voetballen.

Na de 1-1 tegen FC Twente was de afdronk dat er meer in had gezeten, en was het publiek positief. Hoe anders was dat bijvoorbeeld op 30 september direct na afloop van het thuisduel tegen Almere City. Het lijkt erop dat Ron Jans inmiddels de voorbereiding heeft afgerond, en dat nu het seizoen pas echt is begonnen. Helaas al wel met heel veel puntenverlies.

Wie naar de ranglijst kijkt, ziet een hele grote groep clubs dicht bij elkaar. Zo heeft FC Utrecht zes punten minder dan Excelsior, maar de Kralingers staan op plek 7. Kortom: de serie zonder nederlagen voorzetten, kan een flinke stap op de ranglijst tot gevolg hebben.

Ron Jans heeft de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Iqbal en Romeny ontbreken. Opvallend genoeg noemde RTV Utrecht ook Ivar Jenner bij de afwezigen, maar de jongeling zat tot op heden nog maar een paar keer op de bank bij het eerste en kwam nog nooit uit in een officieel duel. Mogelijk heeft Ron Jans voor Ivar Jenner een traject voor ogen dat ook Yannick Leliendal bewandelt. En dat zou voor de opleiding een mooie impuls kunnen worden.

Genoeg gespeculeerd over een speler, want er is ook nog een basisopstelling. En dan is de verwachting dat Ron Jans met dezelfde elf begint als tegen FC Twente. Deze basis lijkt goed te werken, en met Bart Ramselaar, Othmane Boussaid en Can Bozdogan zijn er ook prima alternatieven achter de hand. De scheidsrechter vanavond is Mark Nagtegaal en wij verwachten dus de volgende opstelling:

Barkas
Ter Avest – Van der Hoorn – Sagnan – Leliendal
Flamingo
Azarkan – Toornstra – Fraulo – Booth
Lidberg