Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Twente

Na de bekerwinst tegen RKC Waalwijk is het zaak om het niveau van de eerste 35 / 40 minuten van dat duel vast te houden. De ploeg van Ron Jans speelde tijdens dat deel van de wedstrijd met vertrouwen en liet leuke dingen zien, en werd daarvoor beloond met drie goals.
Helaas was de mentale weerbaarheid wel een issue, want het werd nog ongekend spannend. Als FC Utrecht zo wegzakt tegen FC Twente, dan krijgt het zonder meer de deksel op de neus.

De spitspositie is en blijft een heet hangijzer. Tegen Fortuna Sittard viel Anthony Descotte uit, en we weten inmiddels dat dit even gaat duren. Ron Jans vertelde namelijk dat de Belg aan zijn knie gaat worden geopereerd. Blijven Isac Lidberg en Mats Seuntjens over. Lidberg was tegen RKC voor de eerste keer trefzeker, en werd daarvoor beloond met de titel ‘man of the match’. Dit is hem waarschijnlijk mede gegund vanwege zijn enorme werklust. Mats Seuntjens viel tegen RKC Waalwijk in, en liet (helaas) geen onuitwisbare indruk achter.

Niet alleen Mats Seuntjens viel niet lekker in tegen RKC Waalwijk. Ook Ole Romey, Victor Jensen, Hugo Novoa en Souffian el Karrouani zullen met hun invalbeurt trainer Ron Jans waarschijnlijk niet aan het twijfelen hebben gebracht. Wij gaan er daarom vanuit dat dezelfde tien veldspelers als tegen RKC Waalwijk zullen starten. Alleen zal Barkas weer terugkeren onder de lat.

Voor Ole Romeny lijkt het uitgesloten dat hij bij de selectie zit. De aanvaller heeft deze week naar verluidt een hersenschudding opgelopen. Tevens trainden Othmane Boussaid en Can Bozdogan vrijdag niet mee vanwege ziekte. Het is onbekend of zij beschikbaar zijn.

De aftrap is zondag al om 12:15 uur, en vanwege de verwachte weersomstandigheden is er voorafgaand aan de wedstrijd geen Fanplein. Wel is Serdar Gözübüyük de scheidsrechter van dienst. Wij verwachten dat hij de volgende elf aan de start zal zien:

Barkas
Ter Avest – Van der Hoorn – Sagnan – Leliendal
Flamingo
Azarkan – Toornstra – Fraulo – Booth
Lidberg