Voorbeschouwing FC Utrecht – RKC

Vanavond is de eerste bekerwedstrijd van FC Utrecht. Normaal gesproken is dan het standpunt ‘de beker is de kortste weg naar Europa’. Gezien de huidige sportieve situatie van FC Utrecht is de prio nu misschien anders.
Ron Jans gaf recent aan dat hij soms te veel keuzes heeft en nog geen echte basis heeft. Daardoor lijkt het soms dat zijn ploeg nog in de voorbereiding zit. Verschil is wel dat er nu ook punten gepakt moeten worden. En een bekerwedstrijd kan een mooie stap zijn in het proces om vastigheden in te slijpen.

Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat Ron Jans veel wisselingen doorvoert. Alleen Labyad (viel erg tegen in Sittard) en Descotte (raakte geblesseerd, en zijn meespelen is zeer onwaarschijnlijk) worden niet in de basis verwacht. En dan is er toch keuzestress voor Ron Jans. Hij heeft namelijk ook aangegeven dat hij de balans tussen jongere en oudere spelers onder alle omstandigheden in tact wil houden. Als hij dan bijvoorbeeld zou kiezen voor Jens Toornstra en Mats Seuntjens, dan verandert de verhouding. Dit kan een bewuste keuze zijn, maar ergens verwachten wij dat Oscar Fraulo wel eens kan terugkeren in de basis. De Deen heeft meer gebracht dan bijvoorbeeld Victor Jensen en valt in dezelfde leeftijdsgroep als Anthony Descotte.

Het is vanavond ook een weerzien met Henk Fraser. De trainer vertrok afgelopen winter via de achterdeur bij FC Utrecht, maar geeft telkens aan geen wrok te koesteren. Hij zal er echter wel op gebrand zijn om met zijn ploeg sportieve wraak te nemen, en heeft René Hake wat dat betreft als voorbeeld (de overwinning van Go Ahead vorig seizoen). Laat Ron Jans zijn ploeg daarom vooral op scherp zetten en hopen dat de aanvallers de juiste keuzes maken.

Het bekerduel vangt vanavond om 21 uur aan, en Laurens Gerrets is de scheidsrechter. Wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Novoa – Van der Hoorn – Sagnan – Leliendal
Flamingo – Bozdogan
Booth – Fraulo – Boussaid
Seuntjens