Voorbeschouwing FC Volendam – FC Utrecht

Om maar direct met de deur in huis te vallen: als FC Utrecht verliest van FC Volendam dan staat de ploeg van Ron Jans laatste in de eredivisie. En FC Utrecht lijkt niet als favoriet naar Volendam af te reizen….

Na de vervelende nederlaag tegen Almere City FC is FC Utrecht verder weggezakt in het moeras van de eredivisie. En het is op dit moment lastig om aanknopingspunten te vinden om daar uit te komen. Mark van der Maarel gaf in een interview met VI wel aan dat er ‘tot de rode kaart’ weinig aan de hand was. Maar een ploeg met ambitie had op dat moment al zeker met twee goals verschil voor moeten staan.

Het schort op dit moment uiteraard aan iemand die een doelpunt kan maken. Anderzijds is het jonge middenveld mentaal erg kwetsbaar. En in de selectie is Jens Toornstra de enige ervaren middenvelder, maar de voorbije periode heeft ook laten zien dat hij vooral mee moet gaan in de strijd. En helaas geen voortrekker is, terwijl dat nu ook juist iets is dat deze ploeg nodig heeft.

Verder heeft de wedstrijd tegen Almere City FC nog tot extra defensieve zorgen geleid. Hidde ter Avest liep een liesblessure op en zijn vervanger, Hugo Novoa, is vanwege zijn twee gele kaarten geschorst.

Op de clubwebsite geeft trainer Ron Jans aan ‘We krijgen kritiek en voor een groot gedeelte ook terecht, maar dan moet je opstaan en niet je pootjes laten hangen’. Hij heeft daarvoor naar verwachting weer de beschikking over Jens Toornstra, Anthony Descotte, Souffian El Karouani en Taylor Booth. Ron Jans is zeker over Taylor Booth wel duidelijk: ‘Het is nog vroeg voor hem’.

De aftrap van het duel in Volendam is om 20:00 uur, en Serdar Gözübüyük is de scheidsrechter. Wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Van der Maarel – Flamingo – Sagnan – El Karouani
Fraulo – Bozdogan – Fraulo
Arzakan – Seuntjens – Boussaid