Het degradatiespook waart rond

Het degradatiespook waart rond bij FC Utrecht. De stand op de ranglijst zegt al heel veel: met slechts 3 punten uit 7 duels bezet FC Utrecht plek 17. En met slechts 4 gescoorde goals is de aanvallende kwaliteit van deze selectie ook direct in beeld.

De ranglijst verdoezelt feitelijk ook nog iets. FC Utrecht zou op basis van verliespunten namelijk 18e staan. De ploeg van Ron Jans heeft 18 verliespunten na zeven duels. FC Volendam heeft 1 punt uit zes duels en daarmee ‘slechts’ 17 verliespunten.
Komende vrijdag is het duel in Volendam daarom een onvervalste degradatiekraker. En in VI merkt oud-speler Jan van Staa op dat FC Utrecht niet als favoriet aan dat duel begint. In datzelfde artikel waarschuwt Ton Du Chatenier ook voor onderschatting van de huidige situatie, want hij maakt zich grote zorgen. Het voorbeeld van FC Groningen ligt nog bij iedereen vers in het geheugen.

Mocht FC Utrecht degraderen, dan heeft dat uiteraard ongekende financiële consequenties. En ook sportief zal de impact enorm zijn. Nu speelt Jong FC Utrecht, wat een aardige draai heeft gevonden, in de KKD. Mocht het eerste elftal degraderen, dan wordt Jong FC Utrecht automatisch een niveau teruggezet.

Kortom: alle aanleiding om de huidige situatie heel serieus te nemen en alle noodzakelijke maatregelen nemen om het degradatiespook te verjagen.