Voorbeschouwing NEC – FC Utrecht

Na de overwinning op Heracles Almelo is het zaak de stijgende lijn vast te houden. Want bij winst verdwijnt de degradatiezone steeds meer uit het zicht. En ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is: hoe eerder daar weg, hoe beter.

Ron Jans heeft aangegeven dat hij niet te veel zal sleutelen aan de basisopstelling. Daarin ontbreekt naar verwachting wel Vasilios Barkas, want de Griekse doelman was vanwege ziekte afwezig. Mattijs Branderhorst (ex-NEC) zal dan, nota bene in Nijmegen, zijn debuut voor FC Utrecht maken. Verder heeft Ron Jans waarschijnlijk niet de beschikking over Zidane Iqbal, Jens Toornstra, Anthony Descotte, Taylor Booth en Mike van der Hoorn.

Maar het gaat uiteraard om wie er wel zijn. Want door de grote selectie heeft Ron Jans in Nijmegen ook voldoende spelers op de bank. Bedenk dat daarnaast ook Jong FC Utrecht aan de weg timmert (na winst op sc Cambuur inmiddels 10 punten behaald), en dat er in dat team ook jongens zijn die de potentie hebben om de stap naar het eerste te maken. Kortom: los van de punten lijkt er weer voldoende optimisme in de club te komen.

Voor een goed gevuld uitvak zal scheidsrechter Dennis Higler zaterdag om 18:45 uur fluiten voor de aftrap. Wij verwachten de volgende opstelling:

Branderhorst
Ter Avest – Van der Maarel – Flamingo – El Karrouani
Jensen – Bozdogan – Fraulo
Romeny – Seuntjens – Boussaid