Tommy St.Jago vertrekt naar Willem II

Verdediger Tommy St. Jago vervolgt zijn carrière in Tilburg. De door FC Utrecht opgeleide achterhoedespeler (23) is door de Domstedelingen verkocht aan Willem II. Voormalig jeugdinternational St. Jago maakt per direct de overstap naar de Tilburgse Keuken Kampioen Divisie-ploeg.

St. Jago maakt op 11-jarige leeftijd zijn entree bij FC Utrecht, dat hem dan ziet overkomen van Ajax. De in Utrecht geboren verdediger doorloopt in de Domstad de volledige jeugdopleiding en debuteert op 1 april 2019 met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Op 24 januari 2020 maakt St. Jago voor het eerst zijn opwachting in de Eredivisie in het vlaggenschip van de Utrechtse FC.

Door de jaren heen komt St. Jago in 31 officiële duels in actie in het eerste elftal van FC Utrecht en speelt hij 41 partijen met de beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie. St. Jago speelt bovendien jeugdinterlands voor Oranje Onder 17 en Onder 18.

“Tommy heeft de afgelopen jaren pech gehad met blessureleed, waardoor hij minder aan spelen toe is gekomen dan wij en hijzelf graag hadden gezien. Nu hij fit is, heeft hij de ambitie om weer iedere week speelminuten te maken. Hoewel wij zijn kwaliteiten zien, kunnen wij hem deze speelminuten hier niet garanderen gezien de concurrentie op zijn positie. Dat maakte dat wij openstonden voor een transfer”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam uit. “Toen Willem II zich voor Tommy meldde, zijn we met die club om tafel gegaan en tot een passende oplossing gekomen voor wat betreft het nog doorlopende contract van Tommy. We hebben Tommy bij FC Utrecht zien komen als een jochie van 11 en zien hem nu gaan als kerel van 23, die ervaring in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en TOTO KNVB Beker in de benen heeft. We wensen hem veel succes in het vervolg van zijn loopbaan en zijn hem dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de club.”

Bron: fcutrecht.nl