post

Nieuwe vleugelverdediger: Hugo Novoa

FC Utrecht heeft zich op de laatste dag van de transfermarkt versterkt met de Spaanse jeugdinternational Hugo Novoa. De 20-jarige aanvallende rechtsback, die ook als flankaanvaller uit de voeten kan, wordt gehuurd van Rasenballsport Leipzig.

Op de velden van Bertamiráns begint Novoa met voetballen. In 2013, op 10-jarige leeftijd, wordt het talent opgenomen in de jeugdopleiding van Deportivo La Coruña. Daar zet Novoa de volgende stappen in zijn ontwikkeling, voordat hij in 2019 naar Duitsland verkast. Bij Rasenballsport Leipzig, ook wel bekend als RB Leipzig, stoot hij via de Onder 17-ploeg en het Onder 19-team door naar de hoofdmacht.

Novoa maakt op 23 oktober 2021 zijn debuut in de Bundesliga. Hij valt vlak voor tijd in en scoort binnen enkele minuten zijn eerste treffer. Met RB Leipzig komt Novoa ook in actie in de Champions League, de Europa League, de DFB Pokal en de DFL Supercup. De flankspeler vertegenwoordigt door de jaren heen Spanje Onder 16, Onder 17 en Onder 19 én verzamelt caps voor Jong Spanje.

“Hugo is een aanvallende rechtsback, die ook als buitenspeler uit de voeten kan”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hugo is snel, heeft een groot loopvermogen en komt als back graag mee op langs de zijlijn. Hij heeft het vermogen een directe tegenstander te passeren en heeft een goede traptechniek en voorzet. We zijn blij dat we Hugo, vlak voor het sluiten van de markt, aan onze selectie konden toevoegen.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto