Bevestigd: Douvikas verkast naar Celta de Vigo

Hij is vanaf nu de duurste FC Utrecht-speler ooit: Tasos Douvikas. Celta de Vigo legde een recordtransfersom neer voor de 24-jarige Griek, die zijn loopbaan per direct in de hoogste divisie van Spanje vervolgt.

Douvikas maakt in het seizoen 2021/2022 zijn entree bij FC Utrecht, dat hem overneemt van Volos NFC. De Griekse aanvaller heeft op dat moment enkele seizoenen ervaring opgedaan in de hoogste divisie van Griekenland en wordt aan het einde van zijn debuutseizoen in die competitie, in 2017/2018, uitgeroepen tot Beste Jonge Speler.

In zijn eerste jaargang als voetballer van FC Utrecht komt international Douvikas tot 10 goals in 37 officiële duels. Dat aantal overtreft hij ruimschoots in het seizoen 2022/2023, als hij 22 keer trefzeker is in 38 partijen. Douvikas schrijft dan bovendien geschiedenis: hij wordt topscorer van de Eredivisie en is de eerste speler van FC Utrecht die daarin slaagt. Niet alleen neemt de Griek de bijbehorende Willy van der Kuijlen Trofee in ontvangst, ook wint hij de David di Tommaso Trofee. Hij is de eerste Griek die de publieksprijs in de wacht sleept.

Met de uitgaande transfer naar Celta de Vigo schrijft Douvikas nu opnieuw clubgeschiedenis: hij levert FC Utrecht een recordtransfersom op en gaat de boeken in als de duurste FC Utrecht-speler aller tijden.

“De ontwikkeling die Tasos in Utrecht heeft doorgemaakt, is enorm. We zagen hem de afgelopen jaren elke maand beter worden. Zijn prestaties spreken voor zich en onderschrijven de groei die hij bij FC Utrecht heeft doorgemaakt”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Als eerste FC Utrecht-speler ooit werd hij topscorer van de Eredivisie; een prestatie die zorgde voor veel interesse voor hem. Uiteindelijk hebben we met Celta de Vigo een akkoord bereikt over de transfersom die is gemoeid bij de overgang van Tasos, die nu nogmaals de boeken ingaat: als duurste FC Utrecht-speler ooit. Sportief gezien is het vertrek van Tasos uiteraard een aderlating, maar voor de financiële gezondheid van de club is het een heel belangrijke en waardevolle transactie. Wij bedanken Tasos voor zijn tomeloze inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe in Spanje. Als eerste Eredivisietopscorer van FC Utrecht aller tijden, als winnaar van de David di Tommaso Trofee, als duurste speler ooit én vanwege zijn ongekende werkethiek en prettige persoonlijkheid zullen we in Utrecht nog lang en met veel bewondering over hem spreken en aan hem terugdenken.”

Bron: fcutrecht.nl