Christopher Mamengi naar Almere City FC

Verdediger Christopher Mamengi trekt de deur van Stadion Galgenwaard achter zich dicht. De 22-jarige Amersfoorter, die sinds 2014 uitkwam voor FC Utrecht, maakt per direct de overstap naar Almere City FC.

Mamengi speelt voor CJVV en Roda ’46, voordat hij in 2014 voor het eerst het rood-wit van FC Utrecht aantrekt. De verdediger doorloopt vanaf dat moment de volledige jeugdopleiding van de Utrechters. Hij debuteert op 22 oktober 2018, in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Twente, in het betaalde voetbal. Bijna op de kop af twee jaar later maakt Mamengi voor het eerst zijn opwachting in het eerste elftal van de Domstedelingen, in een bekerduel met FC Dordrecht.

In de vertegenwoordigende Nederlandse jeugdelftallen is Mamengi jarenlang een vast gezicht. Hij speelt partijen voor Oranje Onder 16, Onder 17, Onder 18 en Onder 19. In Utrecht komt Mamengi in totaal tot 85 officiële duels in de beloftenploeg en één optreden in de hoofdmacht.

“Na een flink aantal duels met onze beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie te hebben gespeeld, had Christopher zijn zinnen gezet op het zetten van de volgende stap in de vorm van het regelmatig maken van speelminuten in het eerste elftal in de Eredivisie. Vanwege de concurrentie op zijn positie was dat perspectief voor Christopher, zo werd gaandeweg de voorbereiding duidelijk, gering”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Dat gegeven zorgde ervoor dat Christopher en wij openstonden voor een transfer. Met Almere City FC hebben we een passende oplossing gevonden voor het doorlopende contract van Christopher. Wij wensen hem heel veel succes in Flevoland en bedanken Christopher voor het feit dat hij zich jarenlang heeft ingezet voor FC Utrecht.”

Bron: fcutrecht.nl