Voorbeschouwing PSV – FC Utrecht

Eindelijk is het zo ver, de eredivisie gaat weer van start! En ja, dan begint FC Utrecht met de meest vervelende uitwedstrijd. Winnen tegen PSV in Eindhoven is immers bijna altijd onmogelijk. En PSV heeft in de eerste twee officiële wedstrijden onder Peter Bosz al laten zien dat het leuk en offensief voetbalt met twee zeer goede buitenspelers, daarmee is PSV ook zeker kampioenskandidaat. Daarom zal FC Utrecht vooral moeten starten met energie steken in het voorkomen van tegendoelpunten. En hopen op een bevlieging van bijvoorbeeld Tasos Douvikas of Mats Seuntjes.

Hoofdtrainer Michael Silberbauer heeft in de voorbereiding zijn stempel op de speelwijze en dus het elftal kunnen drukken. Sinds RCD Espanyol lijkt de basisploeg aardig vast te staan, al is het de vraag of Mobido Sagnan de voorkeur krijgt boven Nick Viergever.
Opvallend is dat Mike van der Hoorn in de voorbereiding meer dan eens aanvoerder was. De centrale verdediger is stevig bekritiseerd en op de sociale media werd er vaak geroepen om Tommy St. Jago. Ook de auteur van dit artikel hoopte op een sterke St. Jago na zijn blessure. Michael Silberbauer gaf eind vorig seizoen aan dat St. Jago voor zijn kans in de voorbereiding zou moeten gaan. Hij lijkt de staf niet te hebben kunnen overtuigen tijdens de trainingen en in de oefenwedstrijden, want zo heeft St. Jago zijn rugnummer 3 moeten afstaan aan Mike van der Hoorn. En gaan er geruchten over een tijdelijk vertrek van Tommy St. Jago, terwijl wij Mike van der Hoorn in de basis starten.

Naar verwachting zijn Sean Klaiber, Bart Ramselaar, Isac Lidberg en Zidane Iqbal afwezig, en start Vasilis Barkas in de basis. Door het uiteindelijk aanblijven van de Griek is Fabian de Keijzer inmiddels vertrokken naar Heracles Almelo. De komende periode worden in ieder geval nog transfers van Christopher Mamengi (Go Ahead Eagles is in de markt) en Ruben Kluibert verwacht. Deze spelers hebben ook geen zicht op speeltijd. Het is daarnaast de vraag of FC Utrecht de interesse in Can Bozdogan, Tasos Douvikas, Mobido Sagnan en Taylor Booth kan weerstaan. Zoals het er nu uitziet, zijn deze spelers er gewoon bij in Eindhoven.

De wedstrijd in Eindhoven start zaterdag om 16:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Wij verwachten de volgende opstelling;

Barkas
Ter Avest – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani
Toornstra – Bozdogan
Jensen
Booth – Douvikas – Seuntjes

One thought on “Voorbeschouwing PSV – FC Utrecht

  1. Typisch een wedst rijd waarvan de trainer zegt, goed gespeeld alleen PSV was een maatje te groot
    Het verschuilen is weer begonnen
    Voorspel na 3 wedstrijden al trammelant in de club

Comments are closed.