Linksback Van der Kust naar Sparta

FC Utrecht heeft verdediger Djevencio van der Kust verkocht aan Sparta Rotterdam. De 22-jarige linksback maakt per direct de overstap van de Utrechters naar de Spangenaren.

Van der Kust maakt als elfjarig talent zijn entree bij FC Utrecht. De verdediger doorloopt vanaf dat moment de volledige jeugdopleiding van de Domstedelingen en maakt op 10 januari 2020 met Jong FC Utrecht zijn debuut in het betaalde voetbal. Anderhalf jaar later beleeft Van der Kust als speler van FC Utrecht ook zijn vuurdoop in de Eredivisie.

De linksback speelt in totaal 24 officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Utrecht en komt in 48 officiële duels in actie voor de beloftenploeg van de Utrechters, die hem in de tweede helft van seizoen 2022/2023 verhuren aan het Amerikaanse Houston Dynamo FC.

“Djevencio heeft onze jeugdopleiding doorlopen en stond vervolgens zijn mannetje in zowel de beloftenploeg als het eerste elftal. Vanwege toenemende concurrentie op zijn positie was voor Djevencio het perspectief op speeltijd dit seizoen desalniettemin gering”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Dat maakte dat Djevencio en wij openstonden voor een transfer. Met Sparta Rotterdam zijn we tot een passende oplossing gekomen voor het nog doorlopende contract van Djevencio, die we willen bedanken voor zijn jarenlange inzet voor FC Utrecht en veel succes wensen in de toekomst.”

Bron: fcutrecht.nl