Flankspeler Sanches Fernandes naar Excelsior

Flankspeler Derensili Sanches Fernandes verlaat FC Utrecht. De 22-jarige aanvaller, die bij de Domstedelingen nog een contract had tot en met het einde van dit seizoen, maakt de stap naar Excelsior.

Sanches Fernandes sluit in het najaar van 2020 aan bij Jong FC Utrecht. De aanvaller komt op dat moment over van Excelsior. Als speler van de beloftenploeg van de Utrechters debuteert hij op 16 oktober 2020 in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal speelt de buitenspeler 83 duels in de Keuken Kampioen Divisie met Jong FC Utrecht. In het eerste elftal van de Domstedelingen maakt Sanches Fernandes op 28 januari 2023 voor het eerst zijn opwachting. In totaal komt de aanvaller drie keer als invaller in actie voor de Utrechtse FC.

“Derensili is op een punt gekomen dat hij meer perspectief op speelminuten in de Eredivisie wil. Een mooie ambitie en een goed streven, maar vanwege de concurrentie op zijn positie is het niet waarschijnlijk dat hij die bij FC Utrecht in vervulling kan laten gaan”, schetst Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Toen Excelsior zich voor hem meldde, zijn we met die club en Derensili in gesprek gegaan. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in deze transfer. We bedanken Derensili voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe in het vervolg van zijn loopbaan.”

Bron: fcutrecht.nl