post

Mark van der Maarel blijft verbonden aan FC Utrecht

Verdediger Mark van der Maarel speelt ook komend seizoen voor FC Utrecht. Het aflopende contract van de 33-jarige clubman is met één jaar verlengd. Tevens zijn er afspraken gemaakt dat Van der Maarel na zijn voetbalcarrière aan FC Utrecht blijft verbonden, op welk moment dan ook.‘Het is altijd een goed huwelijk geweest’ | VAN DER MAAREL

Van der Maarel speelt al sinds jaar en dag voor FC Utrecht. Op 20 september 2009 maakt de verdediger in de Eredivisie voor het eerst zijn opwachting in het rood-wit van de Utrechters. Inmiddels staat de teller van officiële duels die Van der Maarel speelt namens FC Utrecht op het bijna duizelingwekkende aantal van 380. De clubman komt daarin twaalf keer tot scoren en bereidt nog eens zestien doelpunten voor.

“Mark van der Maarel is een absoluut clubicoon. In het hedendaagse voetbal extra bijzonder: een speler die zó loyaal is aan zijn club en zó’n bijzondere band heeft opgebouwd met de Twaalfde Man”, vertelt Jordy Zuidam, Technisch Directeur van FC Utrecht. “In de persoon van Mark hebben we ook een van de meest ervaren spelers in de Eredivisie in huis. Een rugzak aan ervaring, die hij kan overbrengen aan onze talenten. Een echte prof, die nooit verzaakt, voorop gaat in de strijd en een cultuurbewaker binnen de club. We zijn er heel blij mee dat Mark ook in het seizoen 2023/2024 het shirt van FC Utrecht draagt en dat hij ook na zijn voetbalcarrière verbonden blijft aan FC Utrecht in een algemene rol.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto