Remco Balk definitief naar sc Cambuur

Aanvaller Remco Balk maakt de definitieve overstap naar SC Cambuur. De 22-jarige flankspeler werd afgelopen seizoen door FC Utrecht aan de Leeuwarders verhuurd en stapt nu volledig over van de Domstedelingen naar de Keuken Kampioen Divisie-ploeg uit Friesland.

Balk komt halverwege het seizoen 2020/2021 naar FC Utrecht. De aanvaller komt 21 keer in actie met het eerste elftal van de Utrechtse FC en speelt achttien partijen in de Keuken Kampioen Divisie met Jong FC Utrecht, voordat hij in de zomer van 2022 op huurbasis aan de slag gaat bij SC Cambuur. Namens de Leeuwarders komt Balk afgelopen seizoen 32 keer in actie. Nu maakt de in Zuidhorn geboren flankspeler definitief de overstap naar de Friezen, die komend seizoen uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie.

“Afgelopen seizoen heeft Remco in Leeuwarden zijn draai kunnen vinden, zowel op als naast het veld”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Cambuur heeft zich bij ons gemeld met de wens Remco definitief over te nemen, waarna we een passende oplossing hebben gevonden voor het nog doorlopende contract van Remco. We bedanken Remco voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe bij het vervolg van zijn loopbaan.”

Bron: fcutrecht.nl