post

Middenvelder Zidane Iqbal overgenomen van Manchester United

International van Irak Zidane Iqbal versterkt FC Utrecht. De 20-jarige middenvelder komt over van Manchester United en heeft bij de Utrechtse FC een vierjarig contract getekend.

Iqbal wordt geboren in het Engelse Manchester. Sale United is zijn eerste club. In 2012 wordt de middenvelder opgenomen in de jeugdopleiding van Manchester United. Bij die Engelse grootmacht doorloopt Iqbal alle leeftijdscategorieën en in 2021 debuteert hij in het eerste elftal van The Mancunians in de Champions League. Iqbal maakt in 2022 voor het eerst zijn opwachting in de nationale ploeg van Irak, dat op dat moment onder leiding staat van voormalig assistent-trainer van FC Utrecht Zeljko Petrovic. Het voorbije seizoen maakt Iqbal deel uit van de Manchester United-selectie van oud-speler en ex-trainer van FC Utrecht Erik ten Hag. Iqbal maakt deze jaargang namens de Engelse topclub onder meer speelminuten in de EFL Trophy.

“Zidane is een zeer creatieve middenvelder, met een heel goed spelinzicht”, typeert Technisch Directeur Jordy Zuidam de nieuwste aanwinst van FC Utrecht. “Hij kan ballen onderscheppen, gebruikt zijn lichaam goed in duels en is intelligent. Daarnaast kan hij aan het begin van een aanval staan, dankzij zijn goede korte en lange pass. Zidane speelt met lef en heeft een hoge handelingssnelheid”, aldus Zuidam over de 20-jarige middenvelder die inmiddels drie keer uitkwam voor de nationale ploeg van Irak. “Met zijn dribbels en passing is hij in staat het spel te versnellen. Wij zijn er ontzettend trots op dat Zidane bij FC Utrecht de volgende stap in zijn ontwikkeling wil zetten.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto