post

Aanvaller Ole Romeny naar FC Utrecht

Aanvallende versterking voor FC Utrecht: Ole Romeny komt transfervrij over van FC Emmen. De 22-jarige aanvaller is op meerdere plekken in de voorhoede inzetbaar en heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan de Utrechtse FC.

Romeny begint bij DVOL uit het onder de rook van zijn geboortestad Nijmegen gelegen Lent met voetballen. Op 11-jarige leeftijd maakt hij zijn entree in de jeugdopleiding van NEC. Voor die club maakt Romeny in 2018 zijn debuut in het betaalde voetbal. De aanvaller komt in 77 officiële duels in actie namens de Nijmegenaren, die hem in het seizoen 2020/2021 verhuren aan Willem II.

Na een jaargang in Tilburgse dienst keert de voorhoedespeler terug bij NEC, om een half jaar later de transfer naar FC Emmen te maken. Romeny speelt tot nu toe 136 profduels waarin hij goed is voor 26 goals. Dit seizoen maakt hij in Eredivisieverband 11 treffers en is hij clubtopscorer van FC Emmen.

Romeny, die vanwege een aflopend contract bij FC Emmen transfervrij de overstap kan maken naar FC Utrecht, speelt jeugdinterlands voor Oranje Onder 15, Onder 18, Onder 19 en Onder 20.

“Ole is een speler met veel creativiteit en techniek, die deze eigenschappen het afgelopen seizoen heeft kunnen koppelen aan rendement”, vertelt Jordy Zuidam, Technisch Directeur van FC Utrecht. “Hij is een ambitieuze speler en wil zichzelf graag ontwikkelen. Wij hebben het vertrouwen dat er nog veel rek in zijn kwaliteiten zit en gaan hem helpen bij het zetten van de volgende stappen in zijn ontwikkeling. Ole kan op meerdere plekken in de voorhoede uit de voeten en we zijn blij dat hij ons van extra offensieve stootkracht voorziet vanaf het komende seizoen.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto