post

Nieuwe aanwinst: aanvaller Adrian Blake

Aanvaller Adrian Blake vervolgt zijn loopbaan bij FC Utrecht. De 17-jarige linksbuiten, die ook op andere aanvallende posities uit de voeten kan, komt over van het Engelse Watford FC. Blake en FC Utrecht hebben overeenstemming bereikt over een contract tot medio 2027 dat ingaat op zijn achttiende verjaardag, komende maand. De aanvaller sluit aan bij het eerste elftal zodra zijn werkvergunning rond is. 

Al op zijn achtste trekt Blake het shirt van Watford FC aan. De talentvolle aanvaller, een Engelsman met Jamaicaanse roots, doorloopt de volledige jeugdopleiding van The Hornets en maakt op 23 augustus 2022 zijn debuut in het eerste elftal. Met het vlaggenschip van Watford FC – waar hij gedurende het hele seizoen meetraint – komt Blake uit in het Championship, de FA Cup en de EFL Cup. Het gros van zijn wedstrijden speelt hij de voorbije jaargang in het Onder 18-team van de Londense profclub. Ook in het Onder-21 team maakt Blake dit seizoen een aantal keer speelminuten.

Blake is geselecteerd voor Engeland Onder 18 en voor de nationale ploeg van Jamaica.

“We zijn onder de indruk van het talent en het potentieel van Adrian. Hij speelt met flair en is een voetballer die kan uitgroeien tot het type speler waarvoor supporters naar Stadion Galgenwaard komen”, aldus Technisch Directeur van FC Utrecht Jordy Zuidam. “We moeten wel beseffen dat Adrian nog jong is en hem de tijd en ruimte geven om zich te ontwikkelen in de A-selectie. Het is een lang en intensief traject geweest om Adrian aan te kunnen trekken. Lang leek hij onhaalbaar voor ons, maar we waren er vroeg bij en hebben intensief contact gehouden. We zijn er erg blij mee dat we hem nu in Utrecht mogen verwelkomen en dat hij voor vier jaar bij ons tekent.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto