De zomerbreak is aangebroken

Nu FC Utrecht klaar is in de play offs is de zomerbreak aangebroken. En traditiegetrouw gaan er dan allerlei verhalen rond. Hier een eerste opsomming:

  • Al even is het verhaal dat Mats Seuntjes transfervrij overkomt van RKC Waalwijk. Dit werd onder meer aangegeven door VI-clubwatcher Stef de Bont, maar er is nog geen bevestiging van FC Utrecht.
  • In Voetbal International werd eerder deze week aangegeven dat FC Utrecht al mondeling akkoord is met NEC-doelman Mattijs Branderhorst. Ook aanvaller Ole Rommeny van FC Emmen is volgens VI nadrukkelijk in beeld voor een overstap naar FC Utrecht.
  • Andere namen die in het geruchtencircuit opdoken: Ezechiel Banzuzi (NAC Breda) en Romain Mundle (Tottenham Hotspur).
  • En ook in de staf gaat er wat veranderen. Voetbal International meldde eerder deze week dat assistent Aleksander Rankovic FC Utrecht gaat verlaten. Rankovic kwam wel met Henk Fraser mee, maar vertrok niet toen Fraser in december jl. opstapte. Verrassend genoeg meldde VI inmiddels dat FC Utrecht in gesprek is met Willem Janssen om de opengevallen plek in de staf in te vullen. Janssen stopte eind seizoen 2021 / 2022 en ging als technisch manager bij VVV Venlo aan de slag.

Los van alle geruchten is er op dit moment zeker nog geen duidelijkheid over Bas Dost en Sander van de Streek. Beiden lopen uit hun contract, en hebben nog nergens een verbintenis voor het nieuwe seizoen.