Voorbeschouwing Feyenoord – FC Utrecht

Op 24 augustus 2014 won FC Utrecht voor de laatste keer in De Kuip tegen Feyenoord. Het werd toen 1-2, en aan Utrechtse kant waren Nacer Barazite en Rodney Antwi (wie kent hem nog?) trefzeker. Van de toenmalige wedstrijdselecties is alleen Mark van der Maarel nog actief bij FC Utrecht. En zeer waarschijnlijk basisspeler.

Winnen in De Kuip is dit seizoen in de eredivisie nog geen enkele club gelukt. Kan FC Utrecht gebruik maken van het feit dat Feyenoord afgelopen donderdag 120 minuten speelde, de deksel op de neus kreeg en daarna moest reizen? Het is te hopen. Het veldspel van FC Utrecht was de afgelopen twee duels niet om over naar huis te schrijven. Maar van FC Groningen en FC Twente werd wel gewonnen. En FC Utrecht wad dit seizoen in uitduels al 30 keer trefzeker. Dat is een wapen gebleken.

Michael Silberbauer heeft de beschikking over een bijna volledige selectie. Uiteraard ontbreken Django Warmerdam en Ramon Hendriks. En dat is de reden waardoor Mark van der Maarel naar verwachting als linksback start. Tevens zijn Taylor Booth en Bart Ramselaar weer beschikbaar, en dat geeft in ieder geval meer ‘voetballende’ opties. Want de onrust aan de bal was tegen FC Twente soms schrijnend. En de terugkeer van de ervaren keeper Vasilis Barkas kan in ieder geval tot extra zekerheid leider. Kanttekening daarbij is wel dat zijn vervanger, Fabian de Keijzer, het tegen Volendam en FC Twente goed deed.

Het duel begint zondag om 16:45 uur, en daar was Arne Slot niet blij mee. Daar staat tegenover dat FC Utrecht niet de maximale 1.200 kaarten voor het uitvak beschikbaar kan benutten. Genoeg randzaken dus. De hoofdzaak, de wedstrijd, wordt morgen geleid door Edwin van der Graaf. En wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Klaiber – Van der Hoorn – Viergever – Van der Maarel
Bozdogan
Toornstra – Van de Streek – Ramselaar
Douvikas – Dost