Voorbeschouwing Sparta – FC Utrecht

Vanavond (vrijdag) neemt FC Utrecht het in Rotterdam op tegen Sparta. En dat is een duel tegen een directe concurrent. Wie na het zeer moeizame afgelopen seizoen van Sparta (op speeldag 34 pas ontsnapt aan degradatie of nacompetitie) had voorspeld dat de Rotterdammers nu gewoon meedoen voor de play offs, had daar bij de bookmakers best veel geld mee kunnen verdienen.

Alleen al vanuit ranglijstperspectief dus een zeer lastig duel. Tel daarbij op dat Michael Silberbauer nog steeds een waslijst aan spelers mist, en de uitdaging wordt nog groter. Want afwezig zijn in ieder geval Amin Younes, Jens Toornstra (terug van een schorsing, maar ziek), Bast Dost, Nick Viergever, Django Warmerdam, Can Bozdogan en Zakaria Labyad. Laatstgenoemde is niet geblesseerd, maar nog net nier ver genoeg in zijn herstel om minuten te maken.

De basis zal daarom zeer waarschijnlijk hetzelfde zijn als tegen PSV. En op de bank in ieder geval Bart Ramselaar. Of Tommy St. Jago ook present is in Rotterdam, is de vraag. Want vanavond neemt Jong FC Utrecht het op in Helmond tegen Helmond Sport. Er kan voor worden gekozen om St. Jago minuten te laten maken met Jong FC Utrecht. Het is wel de verwachting dat Jong FC Utrecht niet zal beschikken over middenvelder Rocco Robert Shein en aanvaller Derensili Sanches Fernandes (één van de uitblinkers tegen NAC), want beiden waren onderdeel van de wedstrijdselectie tegen PSV. En naar verwachting vanavond ook nodig in Rotterdam.

Sparta beschikt naar verluidt over een volledig fitte selectie, en hun doelman (Nick Olij) is lastig te passeren. Het zal daarom voor FC Utrecht, onder aanvoering van Tazos Douvikas, een uitdaging worden Olij te passeren. Maar winst is noodzakelijk om de aansluiting met Sparta te behouden.

Scheidsrechter van dienst is Joey Kooij en wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Van der Maarel
Brouwers – Van de Streek – Jensen
Booth – Douvikas – Boussaid