Djevencio van der Kust naar Houston Dynamo FC

FC Utrecht heeft een akkoord bereikt met het Amerikaanse Houston Dynamo FC over de verhuur van Djevencio van der Kust (21). De linksback wordt, onder voorbehoud van de medische keuring en de werkvergunning, tot en met het einde van het seizoen uitgeleend aan de Texanen, uitkomend in de Major League Soccer. Houston Dynamo FC heeft tevens een optie tot koop afgedwongen.

In 2012 pikt FC Utrecht Van der Kust op bij Zeeburgia. In de jaren die volgen speelt de achterhoedespeler in diverse jeugdteams van de Academie van FC Utrecht, waarna hij in de zomer van 2020 aansluit bij Jong FC Utrecht. Op 15 augustus 2021 debuteert de verdediger in het vlaggenschip van de Utrechtse FC, tijdens de gewonnen Eredivisiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In totaal speelt de linksback 24 officiële wedstrijden voor het eerste elftal van FC Utrecht.

“De ontwikkeling van Djevencio kan als voorbeeld dienen voor alle jonge talenten binnen de jeugdopleiding FC Utrecht”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Als 11-jarige jongen meldde hij zich voor het eerst op Sportcomplex Zoudenbalch en na jaren van hard werken en ontwikkelen mocht hij uiteindelijk debuteren in het eerste elftal. De tweede seizoenshelft van vorig seizoen en in de eerste wedstrijden van de huidige jaargang is Djevencio uitgegroeid tot vaste waarde in het eerste elftal. Echter is de concurrentiestrijd op de linksbackpositie toegenomen en niet in zijn voordeel beslist, waardoor we na overleg met Djevencio en Houston Dynamo FC tot deze oplossing zijn gekomen. We zijn trots op de ontwikkeling die hij als jongen van de club heeft doorgemaakt en wensen Djevencio heel veel succes tijdens zijn verhuurperiode in de Verenigde Staten.”

Bron: fcutrecht.nl