Voorbeschouwing FC Twente – FC Utrecht

Hoofdtrainer Michael Silberbauer wil dat FC Utrecht agressief en met druk naar voren voetbalt. Alleen tegen Feyenoord en Go Ahead Eagles werd in de laatste minuten van die duels een tegengoal geïncasseerd waardoor overwinningen niet over de streep werden getrokken. Mogelijk een consequentie van die speelwijze.

Vandaag is de volgende gerote graadmeter, want FC Utrecht gaat op bezoek bij nummer 5 (en bijna titel-outsider) FC Twente. Helaas zonder uitsupporters en zonder mogelijkheid om te protesteren tegen dit besluit. Daarover later meer. Daarom in dit artikel focus op het sportieve.

Goed nieuws was er van Bart Ramselaar. In een gesprek met RTV Utrecht gaf de middenvelder aan op meer dan 80% van zijn herstel te zitten. Uiteraard komt het duel van vandaag voor hem nog te vroeg, maar het is goed om te weten dat de middenvelder bijna terug is.

Vraagtekens staan er vandaag alleen wel achter de namen van de middenvelders Jens Toornstra en Sander van de Streek. Toornstra viel tegen Go Ahead Eagles al snel uit en Van de Streek raakte deze week op de training geblesseerd. Het lijkt waarschijnlijk dat zeker één van beiden vandaag afwezig is. Dat is sowieso een aderlating, maar tevens een nieuwe kans voor Luuk Brouwers. De middenvelder was immers de afgelopen periode geen basisspeler en vindt ook zelf dat het beduidend beter moet.

Ook over Amin Younes is de afgelopen tijd veel gezegd, en we willen ons nu tot het sportieve beperken. Silberbauer gaf eerder deze week aan dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat Younes vandaag, net als vorige week in Deventer, start. Omdat er achter de namen van Toornstra en Van de Streek een vraagteken staat, verwachten wij dat wel. Immers: Silberbauer is ook nog op zoek naar vastigheden.

Tegenstander FC Twente heeft slechts 9 tegengoals geïncasseerd in het huidige seizoen. En daarom is het, zeker als Sander van de Streek ontbreekt, een extra uitdaging voor Bas Dost en / of Tazos Douvikas om te scoren. Beiden wisten na de hervatting van de competitie in de eredivisie nog niet te scoren. Waarschijnlijk start één van beiden, maar we verwachten sowieso dat beide aanvallers uiteindelijk binnen de lijnen komen.

De aftrap in Enschede is om 14:30 uur en het duel staat onder leiding van Martin van den Kerkhof en wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Van der Maarel
Toornstra – Brouwers – Bozdogan
Booth – Dost – Younes