Henk Fraser zegt functie per direct op

Henk Fraser vertrekt per direct bij FC Utrecht. Een incident op het trainingsveld afgelopen zaterdag in Utrecht, waarbij door Fraser grensoverschrijdend gedrag is vertoond, ligt hieraan ten grondslag. De Hoofdtrainer heeft de directie laten weten dat hij tot inzicht is gekomen dat hij een grens overschreden heeft, en zijn functie opzegt.

“Dit is me als trainer nog nooit overkomen. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn”, aldus Henk Fraser. “Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen als Hoofdtrainer van FC Utrecht. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen.”

“Bij FC Utrecht gelden, zoals bij elk bedrijf en zoals in de gehele maatschappij, bepaalde normen en waarden. Soms, in het heetst van de sportieve strijd, worden de randen daarvan opgezocht”, legt Algemeen Directeur Thijs van Es uit. “In dit geval is door Henk gedrag vertoond dat over de grens van het geoorloofde gaat, waarover we het direct eens waren, waardoor hij deze beslissing heeft gemaakt.”

Bron: fcutrecht.nl

5 thoughts on “Henk Fraser zegt functie per direct op

 1. Na de reconstructie door bolletje René is wel duidelijk wie de baas zijn. En dat zijn de spelers. Na een akkefietje met younes, die maar al te graag met een schwalbe naar de grond ging, besloot de trainer de eer aan zichzelf te houden en ontslag te nemen. De gelegenheid voor de softies om hun vertrouwen in fraser op te zeggen, erg stoer. En wat deed younes, hij meldde zich ziek, de flinkerd. Ze vonden fraser te rechtlijnig en te hard in z ijjn beslissingen.
  Mede door het gedrag En de slapheid van deze spelersgroep trok fraser zijn conclusie. Ontzettend jammer, maar de groep zal zich wel op de borst slaan.
  Jammer Henk, ben er van overtuigd dat je ongetwijfeld goed terecht komt, sterkte

 2. Naar ik begreep, heeft Younes zich ziek gemeld. Ik ben wel benieuwd wat er met hem gaat gebeuren, want er ging al langer het gerucht dat hij niet lekker in de groep ligt. Intern lijkt me zeker nog wel een boel werk te verzetten.

  En wie gaat Fraser opvolgen? Ik hoop in ieder geval nu eens niet op een standaard naam (zoals Van den Brom en Fraser dat wel waren).

 3. Vraag me trouwens af hoe de situatie op trainingskamp verergerde terwijl younes daar niet eens was. Lijkt mij dat de spelersgroep een heel smerig spelletje heeft gespeeld en fraiser tegen een burn out aan zit
  En wat younes betreft , weg er mee met deze onrust stoker zo snel mogelijk

 4. Nu ik de verklaring van de algemeen directeur heb gehoord is het wel duidelijk dat zowel spelers als bestuur deze gelegenheid hebben aangegrepen om fraiser te lozen l. Vooral zuidam speelt hier een gemeen spelletje. Weet uit betrouwbare bron dat fraiser niet de kandidaat en keus van zuidam was. Een TD die spelers heeft aangeschaft die nog geen enkele minuut hebben gespeeld en onder fraiser niet hadden gespeeld, de trainer vond dat hij met spelers werd opgescheept waar hij niks in zag en Zuidam ook nog kokketeren met zijn aankopen. Wil je als club naar de verdommenis maak zuidam TD, ongelooflijk dat Zuidam zoveel vrijheid had en heeft. En younes die zit lekker thuis, zou zeggen rustig laten zitten en nogmaals weg ermee.

 5. Lijkt mij wel duidelijk dat er voor younes geen plaats meer is bij Utrecht, hij heeft door zijjn opmerking alles in gang gezet en was al ontevrede omdat hij dacht een basis plaats te hebben, nogmaals weg die rotte appel gelijk met zuidam die veel te veel spelers heeft aangekocht

Comments are closed.