Bart Ramselaar tekent voor twee jaar bij

Het aflopende contract van Bart Ramselaar is met twee jaar verlengd. De middenvelder uit Amersfoort, die herstellende is van een blessure, deelde dit nieuws vanavond (dinsdag) zelf mede tijdens de Technische Avond in het Supportershome van Stadion Galgenwaard. Ramselaar, zo hoorden de tientallen supporters die bij de bijeenkomst aanwezig waren als eerste, ligt nu tot medio 2025 vast bij FC Utrecht.

Hoewel Ramselaar zijn eerste voetbalstappen zet bij VVZA in Amersfoort en Roda ’46 in Leusden, is de middenvelder uit Amersfoort een echte FC Utrecht’er. Jarenlang speelt hij in de jeugdopleiding van de club uit de Domstad, voordat hij op 1 maart 2015 zijn debuut maakt in de hoofdmacht. Ramselaar heeft 49 officiële duels in het eerste elftal op de teller staan als hij in de zomer van 2016 de transfer maakt naar PSV. Namens de Brabanders speelt Ramselaar 76 officiële wedstrijden. Ondertussen schopt hij het ook tot international. Op 9 november 2016 maakt Ramselaar zijn debuut in het Nederlands Elftal. In de zomer van 2019 keert de middenvelder terug bij FC Utrecht, waarvoor hij inmiddels in totaal 125 keer is uitgekomen. Ondanks dat Ramselaar het seizoen 2021/2022 vervroegd moest beëindigen, wist hij al negen keer het net te vinden in de voorgaande jaargang.

Uit de contractverlenging van Ramselaar spreekt wederzijds vertrouwen: FC Utrecht is gesteld op de Amersfoorter uit eigen opleiding, en vice versa. “In de eindfase van het afgelopen seizoen raakte Bart geblesseerd. Dat was op dat moment natuurlijk een enorme domper voor zowel Bart als FC Utrecht. Professioneel als hij is, zette Bart al snel de knop om en richtte hij zich op het maken van zijn rentree. Die komt inmiddels steeds dichterbij”, schetst Technisch Directeur Jordy Zuidam de situatie. “Als geen ander kennen we in Utrecht de kwaliteiten van Bart, en wij hebben er het volste vertrouwen in dat hij die weer gaat tonen zodra hij volledig hersteld is. Daarom zijn we blij dat we zijn aflopende contract nu al hebben verlengd. Uit deze nieuwe overeenkomst spreekt wederzijds vertrouwen én deze nieuwe verbintenis biedt zekerheid voor Bart en voor ons.”

Bron: fcutrecht.nl