Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Utrecht

Een bekend gezegde is ‘Een kat in het nauw maakt rare sprongen’. Wie op dit moment op een klein afstandje naar FC Utrecht kijkt, zou dat heel goed kunnen denken. Immers, het terughalen van Jens Toornstra en Sean Klaiber was voor sommigen al onverwachts. Maar ineens kwamen er deze week twee buitenspelers bij: Naoki Maeda (inmiddels speelgerechtigd) en Amin Younes. Hoe passen zij in het plaatje dat Henk Fraser schetste met twee spitsen?

Tegen Ajax werd het spelen met vijf verdedigers al los gelaten. En Henk Fraser hintte na de laatste training voor het duel tegen Fortuna op RTV Utrecht al naar meer veranderingen: ‘Ik ben misschien te hard van stapel gelopen. Achteraf gezien was het beter om eerst voor stabiliteit te zorgen, maar ik ben niet paranormaal begaafd’. En TD Jordy Zuidam zegt op de clubwebsite over de huidige samenstelling van de selectie: ‘Een juiste balans tussen ervaring, jonge spelers en verschillende kwaliteiten’, waarmee hij aangeeft dat Fraser voldoende mogelijkheden tot zijn beschikking heeft.
Goed dat de trainer zichzelf deze spiegel heeft voorgehouden, want het onsamenhangende spel heeft een gebrek aan punten tot gevolg gehad. Die lijn dient zeer snel doorbroken te worden om verdere onrust te voorkomen. En om punten te halen.

Of Sean Klaiber, Noaki Maeda en / of Amin Younes in de basis starten, is zeer de vraag. Voor alle drie geldt dat zij al lang geen officieel duel meer hebben gespeeld. En het lijkt onlogisch om met meerdere spelers te starten voor wie dat geldt. Ook is het de vraag hoeveel krediet Redan (na zijn uitstekende voorbereiding helemaal weggezakt) en Boussaid (gaat te vaak voor de onmogelijke oplossing) nog hebben. Immers: Bas Dost is gehaald om te scoren. En wordt op dit moment te veel in een rol geduwd waarin hij moet meevoetballen. En Luuk Brouwers is ook nog geen schim van de middenvelder die hij vorig seizoen bij Go Ahead Eagles was.
Daarom verwachten wij dat Henk Fraser vanavond voor een 4-4-2 opstelling gaat en tijdens de wedstrijd mogelijk schakelt naar een 4-4-3.

Maar ook tegenstander Fortuna Sittard is een kat in het nauw. De ploeg is nog puntloos en heeft in vier duels al 12 tegengoals te slikken gehad. Daarnaast was Sjors Ultee dit seizoen de eerste trainer die de laan uit is gevlogen, en is er de vermeende onrust rond sterspits Burak Yilmaz. Uiteraard op het veld ook ‘one to watch’. Kortom: FC Utrecht dient scherp te zijn vanaf seconde één en tot en met het laatste fluitsignaal.

En die fluitsignalen worden vanavond vanaf 20 uur gegeven door arbiter Allard Lindhout. Wij verwachten dan de volgende opstelling:

Barkas
Klaiber – Ter Avest – Viergever – Van der Kust
Bozdogan
Brouwers – Boussaid
Toornstra
Douvikas – Dost

One thought on “Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Utrecht

  1. Zeg nou eens eerlijk welke Utrecht fan herkent zich nog in dit door de TD bijeen geraapte vreemdelingen legioen
    Het doet toch zeer aan de de ogen en pijn aan het hart
    Ongelooflijk na 4 wedstrijden al een 6 punten wedstrijd
    Bij verlies een verloren seizoen en 30 zinloze wedstrijden nog te spelen
    Er verdient maar 1 man ieders steun en dat is Frans

Comments are closed.