Jens Toornstra? Mees Hoedemakers? Ruud Vormer? Of…

Dat FC Utrecht een probleem op het middenveld heeft, is meer dan duidelijk. Spelers als Othmane Boussaid en Taylor Booth hebben talent. Maar missen een leider naast hen op het middenveld voor de aansturing.

Volgens diverse media (waaronder VI) is FC Utrecht daarom bezig met Jens Toornstra. De middenvelder, die FC Utrecht acht jaar geleden verliet, dreigt bij Feyenoord op een zijspoor te belanden. En is met zijn ervaring zeker van toegevoegde waarde. Maar is inmiddels ook 33.

Tevens heeft FC Utrecht bij sc Cambuur geïnformeerd naar Mees Hoedemakers. De 24-jarige geboren Zaandammer heeft in de opleiding van AZ gezeten. Hij debuteerde op 6 mei 2018 in de eredivisie. En werd, vooral na optredens in Jong AZ, verhuurd aan sc Cambuur. De Friezen namen hem uiteindelijk definitief over, en de controleur is een belangrijke kracht in het team van Henk de Jong.
Inmiddels is duidelijk dat sc Cambuur geen medewerking wenst te verlenen aan een transfer van Hoedemakers. Dat hij aan het einde van dit seizoen dan transfervrij weg kan, nemen de Leeuwarders voor lief. De vraag is alleen hoe lang deze houding stand houdt.

Ook de naam van Ruud Vormer is genoemd in relatie tot FC Utrecht. Dit lijkt vooral ingegeven door het feit dat Vormer vorig seizoen met Bas Dost bij Club Brugge speelde. Of hij echt in beeld is, is vooralsnog onduidelijk.

In deze periode van de transferwindow is het gebruikelijk dat spelers met clubs in verband worden gebracht. Maar soms komen er ook onverwachte transfers uit de hoge hoed. Het lijkt zeker dat FC Utrecht het middenveld wil versterken, alleen is nog even de vraag wie de nieuwe middenvelder wordt.