post

Huur met koopoptie: Modibo Sagnan

Een Franse versterking voor FC Utrecht: de club uit de Domstad huurt Modibo Sagnan. De 23-jarige verdediger komt over van Real Sociedad en speelt dit seizoen voor de Utrechtse FC, die ook een optie tot  koop heeft bedongen op de ex-jeugdinternational. Wordt die gelicht, dan ligt Sagnan tot medio 2026 vast in de Domstad.

Sagnan zet bij CS Villetaneuse zijn eerste stappen op het voetbalveld en wordt vervolgens opgepikt door RC Lens, waar hij zijn jeugdopleiding doorloopt en debuteert in het seniorenvoetbal; eerst met de B-ploeg, om vervolgens al snel naar de A-kern door te schuiven. De verdediger wordt in 2019 door Real Sociedad aangekocht en komt sindsdien niet alleen in actie voor de Basken zelf, maar maakt ook speelminuten op huurbasis bij RC Lens, het Spaanse CD Mirandés en het Portugese CD Tondela. In het shirt van CD Tondela speelt Sagnan afgelopen seizoen 27 partijen in de hoogste divisie.

“Modibo is een linksvoetige centrale verdediger, die over een goede snelheid beschikt”, typeert Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht de Franse aanwinst. “Hij heeft power en duelkracht en kan meedogenloos zijn in de persoonlijke duels. Modibo heeft een goede pass en zoekt in de opbouw graag de voetballende oplossing. Hoewel hij nog relatief jong is, heeft hij al behoorlijk ervaring opgedaan op het hoogste niveau in Spanje en Portugal. Modibo is een op en top professional.”

Sagnan sluit later vandaag aan bij het trainingskamp in Zeeland.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto