post

Bas Dost voor één jaar gecontracteerd

Spits Bas Dost draagt vanaf nu het shirt van FC Utrecht. De 33-jarige aanvaller komt transfervrij over van Club Brugge en heeft zich voor één seizoen verbonden aan de Utrechtse FC. Dost voorziet de selectie van Hoofdtrainer Henk Fraser met zijn stootkracht, doelgerichtheid en ervaring van een kwaliteitsimpuls.

Dik vijfhonderd wedstrijden heeft Bas Dost al gespeeld in het betaalde voetbal. De spits, die bij CVV Germanicus in Coevorden zijn eerste stappen op de grasmat zet, heeft onder meer 62 Eredivisiedoelpunten in 127 wedstrijden, 47 goals in 120 Bundesligawedstrijden, 20 treffers in de hoogste divisie van België, waar hij 38 wedstrijden voor nodig heeft gehad, en 76 doelpunten in 84 wedstrijden in de Portugese hoogste klasse achter zijn naam staan. Ook in bekerverband blijkt hij de weg naar het net uitstekend te kunnen vinden: 3 uit 6 in België, 8 uit 11 in zowel Nederland als Portugal, en 12 uit 19 in Duitsland. In totaal scoorde Dost 257 doelpunten in 507 officiële wedstrijden en gaf hij 55 assists.

Door de jaren heen doet Dost ook ervaring op in onder meer de Champions League en de Europa League. Ook speelt de spits, die achtereenvolgens uitkomt voor FC Emmen, Heracles Almelo, sc Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting Clube de Portugal, Eintracht Frankfurt en Club Brugge, 18 wedstrijden met het Nederlands Elftal. Afgelopen seizoen komt de boomlange aanvaller 35 keer in actie met Club Brugge, waarmee hij landskampioen wordt en de Super Cup wint.

“Het is geweldig om Bas te mogen verwelkomen in Utrecht”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam over de komst van Dost naar de Domstad. “Bas is een winnaar, ontzettend gedreven, neemt een enorme bak aan ervaring met zich mee en heeft door de jaren heen laten zien dat hij overal en altijd tot scoren komt. De afgelopen tien jaar heeft Bas zich in het buitenland laten gelden en nu wil hij FC Utrecht helpen met het verwezenlijken van onze ambities. Wij zijn er buitengewoon blij mee en trots op dat we Bas aan onze selectie mogen toevoegen.”

Bron: fcutrecht
Foto: FCUPhoto