Rick Kruys naar VVV Venlo

Assistent-trainer Rick Kruys vervolgt zijn loopbaan bij VVV-Venlo. FC Utrecht is met de Venlonaren tot overeenstemming gekomen over de overstap van de Utrechter, die in de slotfase van het voorbije seizoen fungeerde als Hoofdtrainer bij de FC uit de Domstad.

Kruys, geboren en getogen in Utrecht, doorliep de jeugdopleiding van de FC nadat hij in zijn jongste jaren speelde voor stadsgenoten USV Holland en USV Elinkwijk. Het was ook in de Domstad dat Kruys zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. Kruys droeg als speler na zijn vertrek bij FC Utrecht de shirts van Malmö FF, FC Volendam en Excelsior en stortte zich vervolgens volledig op zijn trainersloopbaan.

Nadat Kruys als jeugdtrainer aan de slag ging bij FC Utrecht, werd hij al snel bij het eerste elftal betrokken. Kruys was sinds januari 2018 assistent-trainer van de Domstedelingen, en stond in de laatste maanden van het afgelopen seizoen als Hoofdtrainer voor de Utrechtse spelersgroep.

“De kans om als eindverantwoordelijke voor de spelersgroep van VVV-Venlo te staan sprak Rick zodanig aan, dat hij bij ons aangaf graag voor deze carrièrestap te kiezen”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Wij hebben met VVV-Venlo een passende oplossing gevonden voor het nog doorlopende contract van Rick, waardoor hij ook daadwerkelijk de stap naar Venlo kan maken. We bedanken Rick voor zijn jarenlange inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe bij het vervolg van zijn loopbaan.”

Bron: fcutrecht.nl