Remco Balk verhuurd aan sc Cambuur

Aanvaller Remco Balk draagt in het seizoen 2022/2023 het shirt van SC Cambuur. De 21-jarige voorhoedespeler wordt door FC Utrecht verhuurd aan de Eredivisionist uit Leeuwarden.

Balk maakt halverwege het seizoen 2020/2021 de stap van FC Groningen naar FC Utrecht en debuteert enkele dagen na het afronden van die transfer voor de Domstedelingen. Sinds zijn komst naar de Utrechtse FC speelt de in het Groningse Zuidhorn geboren Balk 21 officiële partijen in de hoofdmacht van FC Utrecht en achttien duels in het in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende beloftenteam van de Utrechters.

“Voor de ontwikkeling van Remco is het belangrijk om op een zo hoog mogelijk niveau zo veel mogelijk speelminuten te maken. Bij SC Cambuur is het perspectief op Eredivisiespeeltijd voor Remco op dit moment beter dan in Utrecht”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Daarom is het voor Remco goed om het nieuwe seizoen in Leeuwarden aan de slag te gaan. De ervaring die hij met SC Cambuur opdoet in de Eredivisie, neemt hij vervolgens weer mee terug naar Utrecht.”

Bron: fcutrecht.nl