Jong FC Utrecht besluit seizoen als 18e

Jong FC Utrecht heeft het seizoen afgesloten op plek 18 na een 2-3 nederlaag op Zoudenbalch tegen VVV Venlo. Saillant is dat voor de bezoekers ex-FC Utrechters Nick Venema en Mitchell van Rooijen trefzeker waren.

Zoals in https://fcufans.nl/2022/04/30/langer-verblijf-jong-in-kkd-nog-niet-zeker/ aangegeven maakt plek 18 de kans op een langer verblijf in de KKD wezenlijk groter. Jong FC Utrecht is de laagst geklasseerde Jong-ploeg in de KKD. Maar de kans dat Jong Sparta in zes duels 12 punten goed maakt en kampioen van de 2e Divisie wordt is gering.

Tijdens het duel tegen VVV Venlo was het nog wel even spannend, Door de standen op de andere velden stond Jong FC Utrecht op een zeker moment virtueel 19e. In dat geval zou Jong Sparta aan een tweede plek in de 2e Divisie voldoende hebben gehad. Doordat Roda JC uiteindelijk met 4-3 van Telstar won, is dat scenario afgewend.