René Hake vertrekt per direct

De wegen van FC Utrecht en René Hake scheiden per direct. In goed overleg zijn beide partijen tot deze conclusie gekomen. Assistent-trainer Rick Kruys neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar als Hoofdtrainer.

Hake maakt in de zomer van 2019 zijn entree in de Domstad, waar hij aan de slag gaat als Hoofdtrainer van Jong FC Utrecht. Na 38 duels voor die ploeg te hebben gestaan, schuift de Drent door naar het vlaggenschip van de Utrechtse FC, waar hij de naar KRC Genk vertrokken John van den Brom opvolgt. Onder leiding van Hake speelt FC Utrecht in totaal 60 officiële wedstrijden.
Met Hake als Hoofdtrainer bereikt FC Utrecht in het seizoen 2020/2021 de finale van de play-offs om Europees voetbal. Daarin wordt verloren van Feyenoord. Op dit moment bezet FC Utrecht de zevende plaats in de Eredivisie. 

Assistent-trainer Kruys, in het bezit van een UEFA Pro-diploma, neemt tot het einde van het huidige seizoen de taken van Hake waar.

“De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben. Daar hebben we open en eerlijke gesprekken over gevoerd nu, maar ook de afgelopen periode. We zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “We hebben René de voorbije jaren leren kennen als een fijn mens en een gedreven professional en we willen hem danken voor zijn inzet bij zowel het beloftenteam als de A-selectie. In de moeilijke coronaperiode heeft hij goed en belangrijk werk verricht voor onze club. Met de beste seizoenstart in de clubgeschiedenis ooit. Na de tegenvallende laatste maanden van 2021 hoopten we dat de resultaten beter zouden worden, maar helaas is dit niet het geval geweest. We wensen René veel succes toe in het vervolg van zijn carrière.”

Zuidam vervolgt: “Onder Rick Kruys focust het eerste elftal zich volledig op het behalen van de doelstelling, in de top 6 eindigen, en de play-offs om Europees voetbal. Op korte termijn zullen we de technische staf voor het resterende seizoen aanvullen. Parallel daaraan gaan we op zoek naar een trainer voor het nieuwe seizoen, die past bij de club en zijn ambities.”

“Natuurlijk ben ik op de eerste plaats teleurgesteld over het feit dat mijn periode bij FC Utrecht tot een einde is gekomen”, vertelt René Hake. “Ik had er vertrouwen in dat we de negatieve reeks van de afgelopen tijd konden ombuigen naar een positieve richting het einde van het seizoen. Uiteindelijk ben ik ook iemand die de voetbalwereld kent, en weet je dat als de resultaten over een langere periode teleurstellend zijn, uiteraard ook voor mij zelf, dat er dan evaluerende gesprekken volgen met mij als eindverantwoordelijke. In die gesprekken waren we het erover eens dat FC Utrecht en ik ieder een eigen weg in zullen gaan.”

Afsluitend: “Ik heb er samen met mijn staf mijn ziel en zaligheid ingelegd om de beste resultaten te behalen voor de club, maar helaas was het niet genoeg. Het is erg jammer dat het nu stopt en dat de goede samenwerking met de mensen binnen de club ophoudt.”

Bron: fcutrecht.nl

3 thoughts on “René Hake vertrekt per direct

  1. Tja, dit kon niet uitblijven. Sneu voor die man, maar het schoot allemaal niet op natuurlijk. Benieuwd of dit effect gaat hebben. Spelersgroep lijkt mij ook aan de labiele kant.

  2. Toch bijzonder. Ik vind dat Zuidam verantwoordelijk is voor het neerzetten van een goede selectie, en daar zie ik het al mis gaan. Het is dan makkelijk om de trainer te ontslaan, maar dat is voor mij enkel symptoombestrijding. Ik hoop van harte dat er intern wordt gekeken naar wat er nu echt moet gebeuren om structureel beetje bij beetje te verbeteren. En dat kost meer dan het aantrekken van een paar buitenkansjes….

  3. Vraag me af wanneer Zuidam besluit op te stappen, verantwoordelijk voor de spelersgroep die niet presteert en aankopen die niets bijzonders opleveren dus ook Zuidam zou moeten vertrekken. Dat Kruys het seizoen afmaakt is begrijpelijk, maar daarna dient er toch wel een trainer te staan die ontzag inboezemt,
    Deze spelersgroep dient aangepakt te worden, fraser is daartoe zeker in staat, al eerder gezegd
    Niet lullen maaar poetsen !!!!!!!

Comments are closed.