Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Groningen

Het lunchduel van deze zondag is FC Utrecht – FC Groningen. Een duel tussen twee ploegen die de afgelopen seizoen, ongeacht wie thuis speelde, aardig aan elkaar gewaagd waren. En ook nu toont de ranglijst dat wel, want het is de nummer 7 tegen de nummer 8. Alleen is het verschil 7 punten in het voordeel van FC Utrecht.

Voor René Hake was het puzzelen in de aanloop naar het duel tegen PSV. Hij miste door corona, blessures en schorsingen een karrevracht aan spelers. Nu is het aantal afwezigen minder: Hidde ter Avest, Naoki Maeda, Henk Veerman en Adam Maher zijn zeker afwezig. Laatstgenoemde door een schorsing.
Maar de spelers die terug zijn van Corona hebben niet allemaal volledig kunnen trainen. En daarom blijft het puzzelen, want ook daarmee zou rekening gehouden moeten worden.

Positief is dat nieuwe aanwinst Pontus Almqvist speelgerechtigd is. De Zweed zal naar verwachting niet direct in de basis beginnen, maar voor de breedte van de wedstrijdselectie is zijn aanwezigheid zeker prettig. Omdat er een interlandbreak komt, kan Almqvist zich in ieder geval richten op het uitduel tegen RKC op 2 april aanstaande.

Het duel staat onder leiding van Dennis Higler, de aftrap is dus om 12:15 uur en wij verwachten deze opstelling:

De Keijzer
Van der Maarel – Van der Hoorn – St. Jago – Warmerdam
Timber – Van Overeem
Sylla – Van der Streek – Ramselaar
Douvikas