Transfernieuws: Denso Kasius en Taylor Booth

Vandaag meldde FC Utrecht transfernieuws over Denso Kasius en Taylor Booth.

Denso Kasius
FC Utrecht heeft rechtsback Denso Kasius aan Bologna FC verkocht. Volgens VI is er met de transfer een bedrag van circa 3 miljoen Euro gemoeid. En dat is best opvallend.

Kasius debuteerde op 20 januari 2020 in Jong FC Utrecht, en kwam slechts zeven keer voor dat team in actie. Hij werd halverwege het seizoen 2020 / 2021 voor anderhalf jaar verhuurd aan FC Volendam. Deze verhuur komt door de transfer van de rechtsback dus vroegtijdig ten einde.

Voordat Kasius toetrad tot de Academy van FC Utrecht kwam hij uit voor Sparta, Feyenoord en ADO Den Haag. Deze clubs zullen recht hebben op een opleidingsvergoeding. En volgens VI ontvangt FC Volendam een percentage van de transfersom vanwege het verder opleiding en het voortijdig afbreken van de huurovereenkomst.

Taylor Booth
De eerste aanwinst voor het seizoen 2022 / 2023 is Taylor Booth (31 mei 2001). De Amerikaan met tevens een Italiaans paspoort komt transfervrij over van FC Bayern München. Hij tekende tot medio 2025.

Booth kan uit de voeten als rechtsback en als middenvelder. Gezien de toelichting van Jordy Zuidam op de clubwebsite is hij voor die laatste positie gehaald: ‘We halen met hem een dynamische middenvelder binnen met veel voetballend vermogen. Het is een box-to-box speler die met veel energie speelt en daarmee is het echt een speler die in ons systeem past’.

Vorig seizoen was Booth verhuurd aan Sankt-Pölten (Oostenrijk), en dit seizoen speelde hij 15 keer voor FC Bayern München II. Booth is tevens Amerikaans jeugdinternational.