post

Keepersperikelen: Nijhuis terug, gaat Paes?

Direct na de winterstop werd duidelijk dat Maarten Paes zijn plek als eerste keeper kwijt is geraakt aan Fabian de Keijzer. Inmiddels speelt er rondom de keepers meer.

Allereerst is Thijmen Nijhuis (foto) per direct teruggehaald. Nijhuis werd sinds het begin van dit seizoen verhuurd aan MVV. De boomlange geboren Wierdenaar was daar op de bank beland, want hij kwam, zonder dat daar een blessureperiode aan ten grondslag ligt, voor het laatst in actie op 22 oktober jl. En in de periode daarvoor was hij met 32 tegengoals in 12 duels niet onomstreden. Op de clubwebsite gaf Jordy Zuidam aan dat Nijhuis is teruggehaald vanwege gebrek op uitzicht aan speelminuten. Nijhuis sluit per direct aan bij Jong FC Utrecht.

Over Maarten Paes gaat het sterke gerucht (onder meer gebracht door clubwatcher Tim Reedijk van het AD) dat hij naar de MLS vertrekt. De Nijmegenaar lijkt daarmee zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht te hebben gekeept.

Het mogelijke vertrek van Paes kan de terugkeer van Nijhuis in een stroomversnelling hebben gebracht. Want als Paes gaat, dan heeft FC Utrecht voor het eerste alleen Fabian de Keijzer en Eric Oelschlägel. Voor de winterstop nam de jeugdige Sep van der Heijden uit de onder 18 al een paar keer plaats op de bank. En in Jong FC Utrecht hebben Kevin Gadellaa, Jord Ruijgrok en Joey Houweling al minuten gemaakt. Ook Houweling was al een paar keer reserve bij het eerste. Maar de vraag is wel: onderneemt FC Utrecht actie als Paes daadwerkelijk vertrekt?

Foto: FCUPhoto